Over ons

WOOD15 staat voor milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Waar mogelijk hergebruiken we bestaande en gesloopte materialen. Alle andere materialen zijn eerlijk: we gebruiken alleen hout met een FSC keurmerk en producten van fairtrade geproduceerde grondstoffen.

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat verder: in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen, werken wij samen met vele vrijwilligers en mensen met een uitkering die opnieuw aan de slag willen.

Vanaf november 2014 is WOOD15 geopend. We willen niet stilzitten, maar blijven vernieuwen en verbeteren voor betere, mooiere, hogere en snellere tracks.

You keep coming, we keep building!

Wie is WOOD15?

WOOD15 is bedacht en ontwikkeld door Marc en Jaap, beide maffe mountainbikers. Absoluut niet vies van regen, modder of zelfs sneeuw, waarom dan toch een Indoor Bikepark?

Het samenbrengen van iedereen met dezelfde passie: fietsen! Met in het bijzonder BMX en MTB.

Door de indoor locatie is het mogelijk je materiaal te sparen in barre omstandigheden, je techniek te verfijnen of je conditie te verbeteren. Daarnaast is het voor alle leeftijden mogelijk lessen MTB of BMX te volgen, een kinderfeestje met BMX, loopfietsjes en steps te boeken. En het is natuurlijk ook gewoon een gezellige ontmoetingsplaats voor mede-fietsers, op de baan en in onze Drinkplaats.

Waarom WOOD15?

WOOD15 - 99% van het gebruikte materiaal voor het Indoor Bikepark is hout en we wilden voor 2015 geopend zijn.

Tracks

WOOD15 omvat verschillende disciplines. De baan is ontworpen voor mountainbikers, BMX en Dirt voor ieder niveau. Zelfs cyclocross is mogelijk.

Voor mountainbikers zijn er in twee lijnen met drie verschillende niveaus: groen (beginner), blauw (ervaren) en rood (technisch).

Voor BMX en Dirt is er de Flowlijn. Deze wordt aangeduid door de zwarte pijlen op de baan.

De skillarea is speciaal ontwikkeld om lastige hindernissen oneindig te oefenen en deze is toegankelijk voor ieder niveau, van beginner tot wereldbeker niveau en van XC tot Enduro.

Foampit en Resi

Ben je op zoek naar een plek om je nieuwste trucs te oefenen of om gewoon plezier te hebben? Onze Foampit is de nieuwste plek om alles te oefenen en zacht te landen in onze schuimblokken.
Wil je dan de laatste stap nemen, dan oefen je op de resi, klaar voor buiten!

Pumptrack

Voor feestjes en evenementen hebben we een Pumptrack. Mogelijk is deze baan gesloten i.v.m. een evenement of feestje. Deze pumptrack kan bereden worden met BMX, MTB, Dirt, Loopfiets en step/scooter.

 

CONTACT

WOOD15 B.V.

Bezoekadres:
Nusterweg 66 Hal E
6136 XB Sittard

Postadres:
Rijksweg Noord 281 Hal E
6136 AC Sittard

Netherlands

BTW: NL853778875B01

KvK: 60134259

ING NL48INGB000645722
BIC: INGBNL2A

T  +31 46 8200389
M info@WOOD15.eu